Faqs | Amorim Wise

FAQ

Mitä korkki on ja mistä sitä saadaan?

Korkki on korkkitammen kaarnaa, latinalaiselta nimeltää puu on Quercus Suber L. Korkkipuu kuuluu läntisen Välimeren alueen luonnolliseen kasvustoon, jossa sillä on ihanteelliset kasvuolosuhteet, kuten maaperän laatu, sää, lämpötila ja korkeus merenpinnasta.

Miksi on myös ympäristön kannalta edullista käyttää korkkia?

Korkin käytölle on monia perusteita, kun halutaan tukea kestävää kehitystä. Montadot, korkkimetsät, tasaavat veden kulutusta ja ehkäisevät aavikooitumista ja eroosiota sekä sitovat suuria määriä hiilidioksidia ja taistelevat näin ilmastonmuutosta vastaan. Korkkimetsät ovat yksi maailman 36 alueesta, jotka eniten tukevat biodiversiteettia.

Miten korkkia saadaan puusta?

Korkki on korkkipuun kaarnaa, joka poistetaan puusta käsityönä vahingoittamatta tai kaatamatta puun runkoa. Ensimmäinen korkkisato saadaan 25 vuotiaasta puusta, jonka rungon ympärysmitta on 70 cm. Kaarna kasvaa senjälkeen uudestaan ja sato voidaan sen jälkeen kerätä 9 vuoden välein, aina toukokuun ja elokuun välisenä aikana. Puiden keskimääräinen elinikä on noin 200 vuotta, joten satoja saadaan yhdestä puusta 15 - 18 kertaa.

Miksi valita korkkiperustainen lattia?

Korkkilattioiden perustana on luonnontuote – korkki. Ne ovat ympäristöystävällisiä ja valmistettu uudistuvasta luonnonvarasta (korkkitammen kaarna). Lisäksi tämä teknoloigia tarjoaa mukavuutta ja hyvinvointia. Tuotteet ovat hiljaisia ja luonnollisen lämpimiä, tarjoten kävelymukavuutta ja puhdasta sisäilmaa sekä akustiikkaa ja iskunkestävyyttä. Kun siihen lisätään kulutuksenkestävyys ja helppohoitoisuus, niin mikään muu lattiamateriaali ei pysty tarjoamaan kaikkia näitä etuja.

Miten kosteuden ja lämpötilan vaihtelut vaikuttavat Amorim WISE lattioihin ?

Korkki itsessään kestää erittäin hyvin lämpötilan muutoksia. Suuret ilmankosteuden muutokset (ilmankosteus yli 65RH%, tai alle 35RH% )voi aiheuttaa lievää elämistä, kuten kaikissa muissakin orgaanisissa materiaaleissa.

Oavtko Amorim WISE lattiat hiljaisia kävellä ?

Amorim WISE lattioilla on erittäin hyvät akustiikatulokset sekä lakertaan että huonetilaan päin. Kaikki testitulokset on tehty puolueettomissa testauslaitoksissa ja ne on saatvailla teknisissä tiedoissamme.

Onko Amorim WISE tuotteet palonkestäviä?

Kaikki Wicanders sarjan tuotteet on testattu standardien mukaisesti, jossa ilmoitetaan enrgiamuutosluokka (liekki) ja savunmuodostusluokitus.

Mitä käyttöluokkasymbolit tarkoittavata?

Symbolit ovat EN standardin(EN685) luokituksen mukaisia seuraavasti: ●        Kodin tilat – Tuotteiden luokitus koteihin, luokituksen numero alkaa 2:lla ●    Julkiset tilat– Tuotteet soveltuvat sekä kodin että julkisiin tiloihin, luokituksen numero alkaa 3:lla Luokituksen toinen numero ja symbolissa olevien henkilöiden määrä tarkoittaa: ●        1 henkilö – kevyt kulutus ●        2 henkilöä – normaali kulutus ●        3 henkilöä – kova kulutus

Saako Amorim WISE tuotteista LEED ja BRREAM pisteitä?

Kyllä saa. Kaikista tuotteista saa runsaasti LEED ja BRREAM luokituspisteitä. Tarkat määrät on saatavilla asiantuntijoiltamme.

Mistä löydän Amorim WISE esitteet?

Esitteitä löydät www.amorimwise.fi sivustoilta ja data centeristä.

Edistääkö Amorim WISE lattiat terveellistä sisäilmaa?

Kyllä edistävät.Kaikki Amorim WISE tuotteet ovat sertifioituja ja täyttävät vaativimmatkin sisäilmanormit. Greenguard, TÜV (M1) tai Ranskan emissiosäädöksistä(sisäilmaluokitus A+) meillä on parhaat luokitukset.

Voinko asentaa Amorim WISE tuotteita kylmään mökkiin tai ulos?

Amorim WISE tuotteiden asennukset, takuut ja suositukset ovat vain lämpimiin, kuiviin sisätiloihin.

Voidaanko Amorim WISE lattioita asentaa myös julkisiin ja kovan kulutuksen tiloihin?

Kyllä voidaan. Suuri osa tuotteistamme täyttää kovan kukutuksen vaatimukset, kuten koulut, päiväkodit, toimistot jne. Projektiammattilaisemme auttavat sinua oikean tuotteen valitsemisessa.

Mikä on tavallisin Amorim WISE lattioiden asennus?

Amorim WISE lattiat asennetaan nk. uiviksi lukkoponttinsa ansiosta. Rakentamisen yleiset laatumääräykset vaativat aluslattialta tiettyjä rajoituksia kuten suoruus, lujuus ja kuivuus. Myös lämpötila ja ilmankosteus pitää ottaa huomioon.   

Voiko Amorim WISE lattian asentaa vanhan lattian päälle?

Yleinen sääntö on, että kahta uivaksi asennettua lattianpäällystettä ei saa asentaa päällekkäin. Kuitenkin useimpien liimattujen muovimattojen ja keraamisten, sileiden laattojen päälle voidaan Wicanders lattia asentaa, jos lattia ei kallistu yli 3 mm 2 m:n matkalla.

Soveltuuko Amorim WISE lattiat käyettäväksi lattialämmityksen kanssa?   

Kyllä. Noudata lattialämmitysohjeitamme.

Kuinka paljon enmmän tarvitsen materiaalia kuin nettopinta-ala on?

Se riippu siitä, kuinka monimutkainen tila on. Normaaliin suorakulmaiseen huonetilaan riittää 5 % hukka.~ Mittaa jokaisen huoneen pituus kertaa leveys. Huomioi, että aloitusrivi ja lopetusrivi pitää olla vähintään 5 cm leveä, ja laske jokainen rivi täyden laudan leveydelle. Suuri osa hukkaprosentista muodostuu viimeisen rivin lautojen kavennuksesta.

Kuinka hoidan lattiaani oikein, että näyttää hyvältä pitkänkin ajan jälkeen?

Tässä sinulle muutamia vinkkejä: ●        Käytä sisääntuloissa irtolikaa ja kosteutta kerääviä mattoja. Vältä lateksi tai kumipohjaisia mattoja. ●        Käytä vain nihkeää tai kuivaa mikrokuituliinaa puhdistamiseen, ei märkää. ●        Suoojaa huonekalujen jalat huolellisesti huopapaloilla. ●        Korkki on luonnonmateriaali joten se patinoituu (vaalenee) auringonvalon vaikutuksesta ajan myötä. Käytä tarpeen mukaan verhoja , sälekaihtimia tai markiiseja välttääksesi suoran auringonvalon kohdistuksen lattiaan.

Etkö löydä etsimääsi tuotetta?

Amorim Cork Flooring käyttää evästeitä mahdollistaakseen parhaan käyttökokemuksen ja kohdentamaan sivuston sisältöä verkkosivustollamme vieraillessasi. Klikkaamalla Hyväksy-painiketta sallit verkkosivustomme evästeiden käytön tietokoneessasi ja mobiililaitteessasi.

Tutustu tietosuojakäytäntöömme täällä .

Dark Grey Washed Oak

FDYF001 | FDYF001

Valitse tuote vertailtavaksi

Valitse tuote vertailtavaksi